Rejoindre la communauté

HET MERK IDEAL

IDEAL is een Frans merk dat al meer dan 100 jaar bestaat, opgericht in 1907, dat een breed scala aan kleurstoffen en producten voor de verzorging van linnengoed aanbiedt.
IDEAL heeft een liefde voor kleur en respect voor het mens en milieu.

Onze beloften

IDEAL, HOOGWAARDIGE PRODUCTEN

Bij IDEAL is kwaliteit een realiteit die al 110 jaar duurt. Alle stadia van de vervaardiging van een kleurstof worden zorgvuldig gecontroleerd door de experts van ons laboratorium.

De producten worden getest om een absoluut respect voor de gebruiker en zijn omgeving te garanderen.

De grondstoffen voldoen allemaal aan de REACH- en CLP-voorschriften.

Onze fabriek is ISO 9001 gecertificeerd wat ons verplicht tot een continue kwaliteitsverbetering, om onze klanten producten aan te bieden die beter aansluiten bij hun verwachtingen en eisen.

IDEAL, EEN MERK DAT DICHT BIJ ZIJN CONSUMENTEN STAAT

IDEAL, is een merk dat dicht bij zijn consumenten staat.


Of dat u nu op zoek bent naar inspiratie, informatie over onze producten of een “professionele” tip voor uw textiel project, NITOR is er altijd daar om u te begeleiden bij uw aanpak.


Tutorials, handleidingen, technische assistenten “Stap voor stap” …: onze site beantwoordt alle uw vragen.


IDEAL, EEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN MERK

In een poging om het gebruik van zijn middelen constant te optimaliseren, is het bedrijf IDEAL bezig met een proces van maatschappelijke verantwoordelijkheid dat wordt geconcretiseerd door verschillende verplichtingen:

==> Bevordering van duurzame consumptie om de impact op het milieu te verminderen: samenstellingen zonder fosfaten, werking vanaf 30 °C…
==> Beheer van energieverbruik en afvalbeheer: instructies op de verpakkingen om consumenten te informeren over het waardevolle aspect van recycling.

IDEAL is E+ gelabeld “Ondernemers + Betrokken”.
Dit label, ontwikkeld door de FEEF, wordt uitgereikt door een onafhankelijke organisatie (ECOCERT) en is bedoeld om bedrijven te belonen die zich bezighouden met een proces van maatschappelijke verantwoordelijkheid (CSR).

      


Onze beloften

Het begin van de "Ideale textielverf

HET BEGIN VAN DE "IDEALE TEXTIELVERF

Achter alle zakelijke creaties, zit er een goed idee. Op een dag heeft Louis GONNET, een medewerker van BASF, een inspiratie ... Wat als huisvrouwen thuis zelf konden verven? Met de hulp van zijn vrouw begint hij kleine zakjes verf te maken, die in kartonnen dozen worden geschoven. Dankzij de "IDEALE textielverf" van het bedrijf Louis GONNET kan men eindelijk "thuis verven in de kleur naar keuze! ".

la teinture s'étend au cuir

50 JAAR IDEAL: EERSTE EXPORT

Het 50-jarig bestaan van het bedrijf is een mijlpaal in de evolutie van het bedrijf met de start van de export van de producten door heel Europa. Nieuwe markten zorgen voor nieuwe producten: de verf is nu ook beschikbaar voor leer, doordat vrouwen steeds meer op zoek zijn naar elegantie en vrouwelijkheid.

la teinture se modernise

DE SIXTIES: MEER PRODUCTDIVERSITEIT

Technische vooruitgang verandert huishoudens. Het bedrijf begint dan met een belangrijke diversificatie van zijn activiteiten door zich te richten op het huishouden en linnengoed in het algemeen. Terwijl er een jeugdige wind van vrijheid waait in de jaren 60, verschijnen de merken Doucidé en Sympafine om consumenten vele productinnovaties en nieuwe gebruikerstips aan te bieden. Verven is nog steeds de kernactiviteit en het moderniseert.

couleurs

IDEAL ZET ZIJN SUCCESVERHAAL VOORT

IDEAL textielverf zet zijn succesverhaal internationaal voort en wordt in 1995 Europees marktleider. In hetzelfde jaar verschijnt het merk SANYTOL, gewijd aan desinfectie en huishoudelijke hygiëne, met 5 referenties, in overeenstemming met de nieuwe gezondheids- en veiligheidswensen. De categorie wordt dan verder uitgebreid.

groupe AC Marca

IDEAL INTEGREERT DE AC MARCA GROEP

De in Barcelona gevestigde AC MARCA-groep heeft 10 dochterondernemingen over de hele wereld, biedt werk aan meer dan 800 mensen en is actief in meer dan 50 landen dankzij haar brede merkenportfolio in 3 sectoren: huishouden, persoonlijke verzorging, doe-het-zelf lijmen.
www.acmarca.com IDEAL profiteert dus van de industriële internationale kracht van de Spaanse groep om zijn merken en producten over de hele wereld te exporteren.

la teinture s'est démocratisée

Het merk Ideal viert zijn 110-jarig bestaan

110 jaar later is er textielverf ontwikkelt voor zowel nuttige of creatieve doeleinden. IDEAL is DE referentie. Het merk SANYTOL heeft zich op zijn beurt binnen een paar jaar weten te plaatsen als de referentie voor reiniging en desinfectie zonder bleekmiddel, op het gebied van het huishouden, de verzorging van linnengoed en handhygiëne. www.sanytol.fr


De ervaring
gaat verder

IDEAL De Kleurexpert © 2024 – Alle Rechten Voorbehouden