Ligt er achterin je kast nog een oude jeans, helemaal versleten en verkleurd? Vind je het zonde om die weg te gooien en wil je ze een nieuw leven geven? Met textielverf geef je de kleur van je jeans een boost.

Geef je jeans een nieuw leven

DE KLEUR VAN EEN LICHTE JEANS OPFRISSEN

De Jean IDEAL verf is ideaal om het gevlekte effect van een lichtblauwe of marineblauwe jeans te behouden.

DE KLEUR VAN WITTE OF BEIGE JEANS OPFRISSEN

De verf Jean IDEAL op een witte of beige jeans geeft een zachtblauw effect.

DE KLEUR OPFRISSEN VAN “RINSE WASH” OF DONKERBLAUWE JEANS

Voor een donkere jeans, ook wel “rinse wash” genoemd, is marineblauwe verf perfect.

DE KLEUR VAN ZWARTE JEANS OPFRISSEN

Om het gevlekte effect te behouden kan je een zakje IDEAL zwarte jeansverf te gebruiken. Voor een gelijkmatig kleureffect gebruik je daarentegen beter twee zakjes van de klassieke zwarte verf.

EEN ANDERE KLEUR GEVEN AAN EEN JEANS

=> Een blauwe jeans zwart verven

Bij het verven moet je kleuren samenvoegen. Om een blauwe stof —gewoon blauw of donkerblauw— zwart te verven, moet je oranje toevoegen voor een dieper zwart.

=> Een jeans in een kleur verven

Om een jeans in gewoon blauw of dof geworden blauw te verven kan je ook een zakje verf in een andere kleur gebruiken. Met een miniverpakking verf behoud je het gevlekte effect. Voor kleurschakeringen: een witte kleurschakering geeft dezelfde kleur; een jeans met blauwe kleurschakering krijgt een andere kleur, precies door de kleurencombinatie. Een voorbeeld: de verfkleur “rode vruchten” geeft die kleur aan een witte jeans, maar paars bij een blauwe jeans.

GEVLEKTE / DOF GEWORDEN STOF

Jeansstof wordt herhaaldelijk behandeld in een industrieel proces met puimsteen om de stof ouder te maken. Thuis hebben we de technische hulpmiddelen en producten niet voor het verkrijgen van dat “afgewassen” effect.

Als je een dof geworden jeansbroek ontkleurt, zal die niet langer gevlekt zijn, maar eruitzien als een effen lichtblauwe katoenen broek. Bij een meer “dirty” jeans zullen de ontkleurde delen lichter of donkerder worden. Een effen kleur verkrijgen is onmogelijk.